top of page

FAQ

Σε αυτό το σημείο παρέχουμε σημαντικές πληροφορίες για τα γλωσσικά μαθήματά μας. Για τη δική σας ευκολία κατά τη πλοήγηση στις ερωτήσεις, είναι οργανωμένες σύμφωνα με τα διαφορετικά ενδιαφέροντα και τις εκάστοτε μαθησιακές ομάδες. Για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες ή σχόλια, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

FAQ Language school

1.Τι ιδιαίτερο έχει το Big Apple ως πρότυπο κέντρο ξένων γλωσσών;

Είμαστε περισσότερο από ένα κέντρο ξένων γλωσσών, κυρίως γιατί η εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη σε κάθε μαθητή προσέγγισή μας, βοηθά την άμεση εμπλοκή του κάθε μαθητή στη μαθησιακή διαδικασία και με αυτό τον τρόπο μας φέρνει όλους κοντά στο στόχο μας, κυρίως στο να είναι η εκμάθηση της νέας γλωσσικής πραγματικότητας ένα ταξίδι προς ένα νέο γλωσσικό κόσμο. Προσφέρονται μαθήματα ομαδικά, αυστηρά των 8 ατόμων, διατομικά, ατομικά, πρωινά ή βραδινά, προσαρμοσμένα στο απαιτητικό πρόγραμμα των παιδιών σε περισσότερες από δέκα γλώσσες. Στα πλαίσια της διαπολιτιστικής προσέγγισης της γλώσσας προσφέρονται επιπλέον δραστηριότητες όπως: εκθέσεις με έργα και πρότζεκτ των παιδιών, Workshops, βραδιές ταινιών, αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων, παραστάσεις και κάθε είδους διοργανώσεις που προάγουν την εμπλοκή των μαθητών και τους θέτουν στο επίκεντρο της διδακτικής διαδικασίας και τους εμπνέουν τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Big Apple Method leads the way…

2. Τι ωράριο λειτουργίας έχει το εκπαιδευτήριο Big Apple;

Το Big Apple σας περιμένει Δευτέρα με Σάββατο από τις 9.00 ως τις 22.00. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τόσο τηλεφωνικά, όσο και κατόπιν συνεννόησης με προσωπικό ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για εσάς.

Big Apple is always here for you…

3. Πώς ερχόμαστε στο Big Apple;

Το εκπαιδευτήριο μας βρίσκεται στην οδό Κρήτης 26, Κάτω Πεύκη (πλησίον του Αγίου Παντελεήμονος)

Big Apple addresses to you…

4. Που γίνονται τα μαθήματα;

Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο μας, μέσα σε έτσι διαμορφωμένες αίθουσες, ώστε τόσο μικροί, όσο και μεγάλοι, να ταξιδεύουν στις πιο υπέροχες πόλεις του κόσμου.

Big Apple takes you all around the world…

5. Πόση ώρα διαρκεί το μάθημα στο Big Apple;

Τα μαθήματα κάθε τάξης σχεδιάζονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες των παιδιών και ακολουθεί ο σχεδιασμός των διδακτικών σεναρίων και προτζεκτ, που θα υλοποιηθούν στο εκάστοτε σχολικό έτος.

Let Big Apple guide you to a new language dimension and reality…

6. Πότε κάνει διακοπές το Big Apple;

Το εκπαιδευτήριο μας ακολουθεί το πρόγραμμα εορτών και αργιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εναρμονίζεται με την ισχύουσα κατά έτος νομοθεσία. Επιπλέον λειτουργούν κατά έτος προσαρμοσμένα summer- και holidays- camps, τα οποία διοργανώνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Stay tuned…Big Apple camps are on the way…

7. Τι προσόντα έχουν οι διδάσκοντες του εκπαιδευτηρίου Big Apple;

Το Big Apple είναι περήφανο, τόσο για τα μικράκια μαθητάκια του, όσο και για τους υπέροχους συνεργάτες, που απαρτίζουν την ομάδα του. Όλοι οι συνεργάτες μας είναι κάτοχοι πτυχίων και μεταπτυχιακών διπλωμάτων, ενώ την ομάδα μας συμπληρώνουν οι native speakers μας, οι οποίοι δίνουν μια νότα έντονης πολυπολιτισμικής και διαπολιτιστικής αμεσότητας στα πλαίσια της διδακτικής διαδικασίας και στη μετάδοση της γλωσσικής πραγματικότητας.

Big Apple crew is in the house…

8. Είναι επισήμως αδειοδοτημένο το Big Apple;

Το εκπαιδευτήριο Big Apple είναι εναρμονισμένο με το Νόμο 4093/2016 του θεσμικού πλαισίου κέντρων ξένων γλωσσών και διαθέτει νόμιμη άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ,

Big Apple is lawfully yours…

FAQ Courses

1. Πόσοι συμμετέχοντες είναι σε κάθε τμήμα;

Κάθε τμήμα μας θέτει ως ανώτερο αριθμό συμμετεχόντων τους 8 μαθητές. Αυτό γίνεται για να είμαστε σε θέση διδακτικά και εξατομικευμένα να βοηθάμε κάθε μαθητή μας. Η προσπάθειά μας για διαρκή εξέλιξη και βελτίωση συνέβαλε στην απόφασή μας αυτή, να θέσουμε ένα ανώτατο όριο συμμετεχόντων, ώστε να διεκπεραιώνουμε σωστά τη δουλειά μας και το καθήκον μας…

Big Apple functions in small groups…

2. Πόση ώρα διαρκεί το μάθημα στο Big Apple;

Τα μαθήματα κάθε τάξης σχεδιάζονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες των παιδιών και ακολουθεί ο σχεδιασμός των διδακτικών σεναρίων και προτζεκτ, που θα υλοποιηθούν στο εκάστοτε σχολικό έτος.

Let Big Apple guide you to a new language dimension and reality…

3. Τι προσόντα έχουν οι διδάσκοντες του εκπαιδευτηρίου Big Apple;

Το Big Apple είναι περήφανο, τόσο για τα μικράκια μαθητάκια του, όσο και για τους υπέροχους συνεργάτες, που απαρτίζουν την ομάδα του. Όλοι οι συνεργάτες μας είναι κάτοχοι πτυχίων και μεταπτυχιακών διπλωμάτων, ενώ την ομάδα μας συμπληρώνουν οι native speakers μας, οι οποίοι δίνουν μια νότα έντονης πολυπολιτισμικής και διαπολιτιστικής αμεσότητας στα πλαίσια της διδακτικής διαδικασίας και στη μετάδοση της γλωσσικής πραγματικότητας.

Big Apple crew is in the house…

 

4. Τι συμπεριλαμβάνουν τα δίδακτρα για κάθε τμήμα και ποια η διαδικασία εγγραφής των μαθητών στο Big Apple;

Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται τα μαθήματα για το εκάστοτε σχολικό έτος και καλύπτουν 9 μήνες διδακτικών ωρών, όπως αυτές καθορίζονται από το ανάλογο διδακτικό πλάνο. Επιπλέον συμπεριλαμβάνονται τα διδακτικά υλικά του έτους (φωτοτυπίες, δραστηριότητες), τη χρήση διδακτικών μέσων και τη συμμετοχή σε προτζεκτ και μεμονωμένα προγράμματα της κάθε τάξης. Επιπλέον ενισχυτικές ώρες, όταν αυτές κριθούν απαραίτητες και διδακτικά σκόπιμες από τον εκάστοτε διδάσκοντα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή των διδάκτρων, με εξαίρεση την επιθυμία του γονέα να μεταβεί σε ατομικό ή ενισχυτικό μάθημα, όπου και τα δίδακτρα καθορίζονται εκ νέου σε συνεννόηση με τους φορείς του εκπαιδευτηρίου μας .Επιπλέον συμπεριλαμβάνονται στα δίδακτρα οι παρακάτω παροχές του Big Apple διαγνωστικό κατατακτήριο τεστ, ώστε να διαπιστωθεί το επίπεδο του μαθητή και η κατάταξή του στο κατάλληλο τμήμα, συμβουλευτικό ραντεβού με του ιθύνοντες του εκπαιδευτηρίου για ανάλυση και σχεδιασμό διδακτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει τέλος εγγραφής, καθώς δεν κρίνεται απαραίτητο από εμάς. Εντατικά ή εξατομικευμένα μαθήματα και τμήματα καθορίζονται μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του εκπαιδευτηρίου μας.

Big Apple is tailor made for you…

5. Πόσο διαρκεί κάθε μαθησιακό επίπεδο στο Big Apple;

Κάθε τμήμα μας εναρμονίζεται με τους μαθησιακούς στόχους του τρέχοντος έτους και είναι σύμφωνο και προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες ανάγκες της ομάδας των μαθητών. Κάθε μεμονωμένος μαθητής είναι για εμάς ένας ξεχωριστός στόχος και προσωπικότητα, την οποία δεν μεταφράζουμε σε αριθμητικές μονάδες παράδοσης ύλης, αλλά σε μεμονωμένη και βασισμένη σε μαθησιακή στοχοθεσία προσπάθεια ανάπτυξης επικοινωνιακών, κοινωνιογλωσσολογικών και διαπολιτιστικών δεξιοτήτων. Σε ένα γενικό πλαίσιο ακολουθούμε την προβλεπόμενη ύλη, όπως αυτή καθορίζεται τόσο από το διδακτικό μέσο (εκδοτικό οίκο), όσο και από το θεσμικό πλαίσιο του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσών.

Big Apple sets goals and brings you to a new language world…

6.Ποιο τρόπο ενημέρωσης των γονέων ακολουθεί η ομάδα του Big Apple;

Η ομάδα μας επικοινωνεί στη διάρκεια της χρονιάς τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους γονείς, με συχνότητα επικοινωνίας ανάλογη των αναγκών κάθε μεμονωμένου μαθητή. Επιπλέον είναι δυνατή η συνάντηση με τον εκάστοτε διδάσκοντα κατόπιν ραντεβού, με σκοπό την δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και μιας διόδου επικοινωνίας με τους γονείς του κάθε μαθητή μας. Τρεις φορές μέσα στο σχολικό έτος δίνονται έλεγχοι προόδου και καθίσταται δυνατή η ενημέρωση και συμβουλευτική από την ομάδα του εκπαιδευτηρίου. Τέλος θεωρείται χρέος και καθήκον μας η άμεση παρέμβαση και επικοινωνίας μας με τους γονείς κάθε μαθητή μας, όταν παρατηρούνται παρεκκλίνουσες συμπεριφορές ή όταν επηρεάζεται η μαθησιακή εικόνα του μαθητή μας.

Big Apple is right by your side guiding and consulting you…

Class

Class

Students During Break

Students During Break

Drawing Together

Drawing Together

Describe your image.

School Hallway

School Hallway

Big Apple Logo
bottom of page